marți, 27 octombrie 2009

Tort diplomat cu ciocolata


Ingrediente

Blat:
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
Crema ganache cu portocala:
100 g ciocolata amaruie(70%),fin tocata
100 ml smantana de frisca
1/4 coaja portocala(o portocala impartita in 4 si folosesti o parte)



Crema diplomat:
6 oua
6 linguri de zahar
250 ml lapte
30 gr gelatina ( 3 pliculete Dr. Oetker)
500 ml frisca
350 gr ananas bucatele
Glazura de ciocolata :
150 g ciocolata amaruie(70 %),fin tocata
100 g unt la temp. camerei,taiat bucati mici
1/2 Lingura sirop
Pentru ornat:

piscoturi, mure, frisca si cafea

Mod de preparare

Blat:
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Crema ganache:
Aduci frisca la fierbere,micsorezi focul si lasi 10 min,torni peste ciocolata,lasi cateva min,amesteci,lasi cateva ore inainte sa o folosesti.
Crema diplomat:
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe bain -marie amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Se dizolva gelatina in 100 ml apa rece si apoi se adauga la crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Cand incepe sa se ingroase se amesteca cu frisca, albusurile batute spuma si ananasul. Rezulta o crema pufoasa si delicioasa.
Blatul se taie, obtinand doua foi si se insiropeaza cu compotul de la ananas amestecat cu zeama de portocala. Se aseaza prima foaie pe un platou, se intinde crema ganache, apoi cea diplomat se pune a doua foaie si de jur imprejur piscoturile inmuiate in cafea si se da putin la rece, timp in care se prepara glazura.
Glazura de ciocolata :
Topesti ciocolata,untul si siropul.Torni putin pe tort,raspandesti sa se fixeze,torni restul glazurii si inclini sa se prelinga pe partile tortului.
Se orneaza apoi cu mure si frisca. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu