marți, 27 octombrie 2009

Diplomat cu fructe



Ingrediente

Blat:
110 g faina
75 g zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
2 linguri ulei
2 galbenusuri
90 g suc portocale
1 lingura potrocala rasa
1 lingurita esenta de vanilie
4 albusuri
1 linngurita zeama de lamaie
Crema diplomat:
250 ml lapte
3 oua
1 cutie compot de ananas
40 gr gelatina
200 gr zahar
500 ml frisca lichida
Ornare:
frisca, piscoturi, fructe

Mod de preparare

Blat:
Faina, zaharul, praful de copt si sarea se pun intr-un castron. Se adauga uleiul, galbenusurile, sucul si coaja portocala, vanilia, apoi se amesteca pana devin omogene.
Albusurile batute spuma cu zeama de lamaie se incorporeza usor in aluat, se toarna in tava unsa cu unt. Se coace in cuptorul preancalzit, la 175*C, timp de 25 min, pana scobitoarea iese curata. Se acopera blatul sa se pastreze umed.
Crema diplomat:
Gelatina se inmoaie in zeama de compot timp de 30 minute. Ouale ,cu zaharul se bat un pic ,se adauga laptele si se fierbe la bain-marin pana se ingroasa crema. Gelatina se incalzeste (dupa cele 30 min)pana la dizolvare si se adauga in crema fierbinte ,omogenizand bine, apoi se lasa la racit.
In crema racita complect se pune frisca batuta spuma si ananasul taiat cuburi.
Se pune blatul pe un platou, se toarna crema, pe margine se pun piscoturile inasiropate(eu le-am pus in cafea) si fructele. Se orneaza apoi cu frisca si fructe



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Curs Valutar BNR