joi, 24 decembrie 2009

Prajitura cu crema de cafea


Foaia I:
200 gr. faina
200 gr. unt
70 gr. zahar pudra
2 oua un varf de cutit bicarbonat
1 lingurita vanilie
200 gr. dulceata acrisoara(caise, coacaze)


Se framanta toate ingredientele, fara dulceata, se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se adauga dulceata si apoi cea de-a doua foaie.
Foaia II:
6 oua
250 gr. zahar
250 gr nuca macinata


Se bat albusurile cu zaharul, pana se intaresc si se tin bine de tel, apoi se pun galbenusurile si nuca, se ameateca si se toarna in tava peste dulceata. Se coace la foc potrivit, iar dupa ce s-a racit se adauga crema.

Crema:
3 oua
150 gr. zahar
4 linguri cacao
4 linguri cafea(solubila)
200 gr. unt


Se freaca ouale cu zaharul, cafeaua si cacaua, apoi se lasa sa dea un clocot pe foc mic sau la bain-marie, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Se lasa la racit si se amesteca apoi cu untul frecat spuma. Crema se toarna peste prajitura(oprional, se presara nuca de cocos) si se da la rece pana a doua zi, cand se taie in felii.



2 comentarii:

  1. Suna bine...deci Mosul va gusta prajitura de asta delicioasa,asa e?!:))
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, Ana, pe asta a facut-o Ty pentru ultima zi de scoala(au sarbatorit si ei, Craciunul, un pic mai devreme).

    RăspundețiȘtergere

Curs Valutar BNR