duminică, 20 septembrie 2009

Tort "Ty"

 


Blat: 110g faina; 75g zahar pudra; 5g praf de copt; 1 praf de sare; 25g ulei; 2 galbenusuri; 90ml suc de portocale; 1 lingura coaja de portocala si 1 lingurita cu esenta de vanilie se amesteca intr-un castron apoi se adauga 4 albusuri batute spuma impreuna cu 1 fiola de esenta de lamaie incorporandu-le usor de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptorul preincalzit(175grade) timp de 25 min. Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca acoperindu-se cu un servet. Se scoate apoi din tava si cu ajutorul unui cutit se taie in doua foi.
Crema: - Ganache : -ingrediente: 100g ciocolata amaruie; 100ml smantana pentru frisca si 1lingura coaja de portocala
                     -preparare: se aduce frisca la fierbere, dupa aceea se micsoreaza focul si se mai tine 10 min, apoi se adauga ciocolata rasa si coaja de portocala amestecandu-se usor pana devine cremoasa.
           - Frisca si fructe(compot de mandarine): 200-250g frisca; 1 cutie compot
Prima foaie de blat se aseaza pe un platou, se toarna crema, un strat de frisca, se aseaza fructele, apoi alt strat de frisca si cea de-a doua foaie de blat.
Glazura: 100g ciocolata amaruie; 60g unt si 1/2 lingura sirop f.f. dulce se amesteca la foc mic pana ce devin cremoase. Dupa ce s-a racit putin se glazureaza tortul si se orneaza.
Pofta buna!