marți, 29 decembrie 2009

Sarmale cu morcov si ciuperci

Ingrediente: 2 cepe; 2-3 morcovi; 4-5 ciuperci mai mari; 250-300g orez; 50ml ulei; 1-2 linguri bulion(pasta de tomate); sare, piper, cimbru; 1-2 oua(optional); 1 varza murata
Preparare: ceapa se taie marunt, morcovul se rade, se calesc putin in ulei si se adauga ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand s-au inmuiat ciupercile, se adauga orezul spalat, putina apa, cimbru, 1-2 lingurite bulion si se fierbe pana la primul clocot. Eu am adaugat si 2 oua batute. Cu aceasta compozitie se fac sarmalute si se fierb la foc mic 30-40 min, dupa care se adauga bulionul desfacut in apa, cimbru, piper boabe si se mai lasa inca 10-15 min. Le-am dat si la cuptor putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu