luni, 26 octombrie 2009

Musaca de dovlecei














Ingrediente:
 200 gr. paste(am pus taitei
1 dovlecel mare
3 fire de ceapa
marar si patrunjel(taiate fin)
sare, piper, cimbru
1 ou
ulei(pentru uns cratita)
2-3 linguri smantana
Preparare: 
Se fierb pastele in apa cu sare, piper si cimbru si apoi se scurg bine.
Dovlecelul se curata de coaja, se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca apoi cu ceapa tocata, mararul si patrunjelul, oul, cimbrul, sarea si piperul,
Intr-o craticioara/vas termorezistent(cu capac) unsa/uns cu ulei, se pune primul strat de paste, al doilea de dovlecel, urmatorul paste, apoi dovlecel, iar paste, smantana si cascavalul ras, se pune capacul si se coace in cuptor la foc potrivit timp de 15-20 minute. Este o mancare foarte gustoasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu